<< terug naar collectie overzicht

van Tilburg, Esther

Esther van Tilburg

Al sinds mijn jeugd schilder ik portretten. Ik weet nog goed dat ik op de middelbare school voor het eerst een groot portret schilderde, een aquarel van Rod Stewart. Veel paars en blauw en toen al - heel los geschilderd. Eigenlijk is mijn stijl altijd dezelfde gebleven: los. Ik vind het erg belangrijk dat een portret “leeft”, dat het geen statisch plaatje wordt, maar een echt méns, met de voor hem of haar karakteristieke kenmerken. Vlot en treffend geschilderd, net niet meer schetsmatig, maar altijd levend, dynamisch, haast bewegend. Elke toets die op het doek aangebracht wordt moet duidelijk iets toevoegen. Vlakken, transparant of meer dekkend, lijnen, vegen en vlekken, mijn devies luidt "met zo min mogelijk zo veel mogelijk uitdrukken". Alleen dán krijg je naar mijn mening een goed portret, een portret dat het plaatje voorbij streeft, waar je met plezier naar kijkt, waar je vrolijk van wordt, dat je treft.

Mijn voorkeur gaat sterk uit naar olieverf op linnen. Opzetten, toevoegen en weer weghalen, poetsen en krabben, heerlijke kleuren en perfecte struktuur, er gaat niets boven olieverf! Duurzaam is het ook en weinig kwetsbaar. Gemaakt om levenslang mee te gaan.

Ga met de muis over de kleine foto's rechts om links een vergroting te zien.

De hier getoonde werken geven een impressie van de kunstenaar en kunnen afwijken van het werk dat in de winkel aanwezig is. Maak gerust een afspraak om de actuele collectie van deze kunstenaar op uw gemak te komen bezichtigen.