Nieuws

Goodman-bell

Naast onze schilderijen brengen wij nu ook een inspirerende collectie gelimiteerde fotografie. kijk voor een uitgebreide collectie op: www.goodman-bell.com

Open op zondag

Ieder laatste zondag van de maand is een groot aantal winkels in Lisse van 13.00 tot 17.00 uur open!

Kijk op www.dorpshartlisse.nl welke winkels er open zijn.

Bijzondere data 2016

Er worden vaak gezellige dingen voor u -als bezoeker van het dorpshart van Lisse-
georganiseerd.
kijk op:
www.koopcentrumlisse.nl/agenda
www.dorpshartlisse.nl
voor meer informatie

Veertig jaar kunsthandel/galerie "het Grachthuisje"

De aftrap voor het veertigste jubileumjaar van kunsthandel/galerie "het Grachthuisje" is gegeven. Dit gaat gepaard met een geweldige kortingsactie en een unieke overzichtstentoonstelling van de bekende kunstenaar Henri Hess.

Volgend jaar augustus 2016 is het veertig jaar geleden dat Rob en Angela Beelen met "het Grachthuisje" zijn gestart. Deze gewaardeerde kunsthandel is vooral bekend om zijn prachtige schilderijen van eigentijdse kunstschilders zoals o.a. Henri Hess, Paul Rouwette, Hub Peters, Peter en Sheila van Berkel en het lijst- en restauratiewerk dat boogt op eeuwenoud vakmanschap.

Rob Beelen besloot als jonge ondernemer samen met zijn vrouw Angela het pad van hun gezamenlijke passie voor kunst te volgen. "Via de gemeente werd een slooppandje aan de Grachtweg betrokken. Hier is het begonnen en de naam "het Grachthuisje" spreekt voor zich. Twee jaar later, in 1978, verhuisden we naar ons huidige pand. Een winkel met woonhuis in hartje dorpscentrum."

Het succes van "het Grachthuisje" willen Rob en Angela graag delen met hun klanten. Zo is er in de aanloop naar het veertigjarig jubileum een permanente actie "Steeds plaatsen we een door ons gekozen schilderij herkenbaar in de etalage waarop veertig procent jubileumkorting wordt verstrekt. En er komt een overzichtstentoonstelling van onze favoriete schilder Henri Hess. De opening is op 6 november 2015. Tevens presenteren wij t.g.v. van zijn 65ste verjaardag een uniek jubileumboek over zijn werk. Hierin zijn prachtige kleurrijke werken samengesteld van zowel oude als nieuwe schilderijen van deze Brabantse schilder. Het is een waar genoegen voor de liefhebber van kunst om met zijn zeer veelzijdigheid kennis te maken danwel een aangename herkenning."

Dominic Grant bij Kunsthandel het Grachthuisje

Dominic Grant

Zondag 1 april j.l. stapte Dominic Grant onze kunsthandel binnen, want hij wilde weleens kennismaken met ons. Tenslotte zijn wij de enige in Nederland die een aantal van zijn beelden in de galerie tonen, waar wij uiteraard trots op zijn, want het zijn prachtige -kleine- beelden.

Hij maakt vaak grotere sculpturen en figuren, zo heeft hij o.a. de ouders van René Froger in brons vereeuwigd. Hij vertelde dat hij daar best wat nerveus voor was, want was het resultaat ook naar het zin van René. Toen hij “tears in his eyes” zag, wist Dominic dat het goed was.

Het was een gezellige ontmoeting en wij nodigen u dan ook graag uit om eens een kijkje te komen nemen!

Dominic Grant
Kunstboek Jacobus Bijtel Grachthuisje Lisse

Kunstboek Jacobus Bijtel

Kunsthandel / Galerie "het Grachthuisje" heeft in eigen beheer een kunstboek uitgegeven over de verborgen collectie van kunstschilder Jacobus Bijtel van wie een aantal schilderijen te koop is.

Dit verrassende boek kost: 27,50 euro.
Alleen verkrijgbaar bij Kunsthandel Het Grachthuisje.

Een rondje sfeer en meer.... Lisse

Rondje sfeer

September 2011 - Het Grachthuisje bestaat 35 jaar!

Lees meer over ons jubileum in ons persbericht >>.

35 jaar