Korte, de H.G.

Hennie de Korte is geboren in Vreeswijk in 1941.

Vertrok met zijn ouders in 1951 naar Australië. Hij studeerde daar aan de kunstacademie van Sydney van 1957 tot 1959, keerde toen terug naar Nederland en bezocht drie jaar de Kunstacademie te Rotterdam, alwaar hij in 1962 afstudeerde. Woonde, voer en schilderde achtereenvolgens op een tot atelier verbouwd binnenschip en op een oceaanracer.

Na omzwervingen door Nederland, op de Atlantische Oceaan en op de Middenlandse Zee, waar hij een jaar op Malta verbleef, zeilde hij in 1972 weer naar Nederland om zich gedurende enige jaren in Zeeland te vestigen.

In 1979 vertrok hij naar Engeland. In 1983 keerde hij definitief terug naar Nederland en sinds die tijd woont en werkt hij in de Gelderse Achterhoek.

Door zijn maritieme omzwervingen raakte hij gefascineerd door de vaak dromerige en verstilde sfeer, die ruimte, licht en reflecties oproepen. Vooral zijn op locatie gemaakte schilderijen ademen deze sfeer. Zijn onderwerp geeft hij op een vrije en impressionistische wijze weer, waarbij de aanschouwer de mogelijkheid wordt gegeven tot een eigen invulling van verbeelding en fantasie.

Zijn werk is geëxposeerd in Engeland, USA, Duitsland, Frankrijk, Italië en uiteraard in Nederland.