Liz

Kunst van Liz

Twee professionele kunstenaressen hebben elkaar gevonden in een wereld van vrolijke kleurige schilderijen. De geboorte van Liz, de dochter van Renate Rolefes , en de kleindochter van Corrie Leushuis , heeft gezorgd voor een vruchtbare samenwerking tussen deze twee creatieve gepassioneerde vrouwen. Geboeid door de alledaagse dingen om zich heen, ontwerpen  en schilderen zij op een vrolijke, warme realistische manier, waarbij zij de toeschouwer meenemen in een wereld van vrolijkheid en kleur. Liz is de naam waaronder Corrie en Renate hun vrolijke kleurige schilderijen tonen aan de wereld.

De schilderijen worden dan ook door hen samen gesigneerd met “Liz”

 

Biografie Corrie Leushuis

Corrie Leushuis is een professioneel kunstenares. Ze werkt al jaren in haar eigen atelier als kostwinner van het gezin. Ze ontwerpt, werkt in opdracht, geeft lessen en workshops.

Tekenen en schilderen zijn haar passie en er gaat geen dag voorbij zonder dat zij een pen of kwast op het doek plaatst. Op de kleuterschool werd zij zich bewust van haar talent omdat zij werd geprezen om haar prachtige tekeningen.

Op latere leeftijd ging zij twee jaar naar de kunstacademie (AKI) maar daar voelde zij zich niet gelukkig, vooral omdat het realistisch schilderen en tekenen niet op de agenda stond. Daarna heeft ze zeven jaar lessen gevolgd van een bevoegd leraar.

Op het moment maakt Corrie vrolijke schilderijen van dieren maar ook van gezellig tafelende mensen.

Biografie Renate Rolefes

Renate Rolefes is sinds een aantal jaren professioneel kunstenares, getrouwd en moeder van 4 kinderen.

Na de HAVO heeft ze in 1995 de Tweedegraads lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid afgerond. Haar werk hadden veelal thema’s rond het afscheid, maar natuurlijk ook vrolijke thema’s.

In de jaren daarna heeft ze veelal in opdracht gewerkt en weinig tijd besteed aan “eigen” werk

In 2007 heeft Renate haar eigen bedrijf Doodgewone Zaak opgericht om grafkisten en urnen te gaan beschilderen, om zo van het afscheid iets persoonlijks te maken.

Daarnaast schildert Renate veelal portretten in opdracht.

Op dit moment schildert ze samen met haar schoonmoeder vrolijke schilderijen van dieren en andere onderwerpen.