Middendorf, Chr.

Christiane Middendorf werd in 1961 geboren te Essen.

Pas op latere leeftijd is ze gaan schilderen. Van 1990 tot 1995 volgde aan diverse academie een Kunststudie. Later kreeg zij ook van diverse kunstenaars privé-lessen die haar uiteindelijk hebben geholpen te worden wat zij nu is.

Over haar manier van schilderen zegt ze zelf: “Kunst is voor mij nooit hetzelfde. Voor mij is het een uiting van emoties, ervaringen, ontmoetingen met andere mensen, dromen en gedachten zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Mijn schilderijen zijn een reflectie van mijn emoties op het moment van schilderen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een ander deze emoties zal herkennen in het schilderij en dat hoeft ook niet. Een ieder geeft zijn eigen interpretatie aan mijn abstracte werk. Door de geslaagdheid van kleuren en de stevige structuur in de verf krijgen mijn schilderijen bij ieder wisselend licht weer een andere uitstraling. Het verveelt nooit”.

Sinds 2000 exposeert Christiane Middendorf regelmatig bij gerenomeerde galeries in voornamelijk Duitsland en Nederland. Er staan reeds exposities gepland in de Verenigde Staten, Oostenrijk en Peking.