Rouwette, P.

Paul Rouwette is geboren in 1955.

 Studeerde aan de academie voor schone kunsten te Antwerpen en is beroepsmatig actief sinds 1980. Na aanvankelijk verschillende genres – waaronder veel landschappen – vindt hij zijn stijl en bestemming in het schilderen van figuren, in het begin nog traditioneel maar later steeds meer als thema voor het uiteindelijke kunstwerk.

 

Deze figuren – in hoofdzaak vrouwen – zijn vaak gehuld in theatrale kledij zodat de aandacht mede door de abstract gehouden achtergrond niet wordt afgeleid, integendeel het geeft zijn werk juist een suggestief en modern – impressionistisch – karakter. Zeker is ook, dat Paul nog lang niet de grenzen van zijn mogelijkheden bereikt heeft, zoals hij nu ook doet: abracte werken maar met net zo’n mooi kleurgebruik.

 

Zelf zegt hij hierover:”wat mij bezighoudt zoeken naar nieuwe oplossingen, naar een samengaan van werkelijkheid en abstracte schilderkunst waarbij ik varianten beproef en nooit tevreden ben met de weg van de minste weerstand”. Dat deze zelfkritiek en drang om het alsmaar beter te willen doen tot resultaten leidt, blijkt ook wel uit het feit dat zijn werk verspreid is over de gehele wereld.