Dommerhold, A

 

Dommerhold, Anita

Na het afronden van haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten, werkt Dommerhold tien jaar in de modebranche bij verschillende bedrijven. Vanwege een verhuizing naar het buitenland stopt ze met haar baan in Nederland en kiest ze volledig voor het schilderen. In Engeland volgt ze een jaar schilderles aan de University of Southampton, om vervolgens in Brussel vijf jaar schilderkunst te studeren.

Voor Anita is het schilderen in de eerste plaats een belangrijke vorm van het uiten van gevoel. Uiterlijk heel rustig, bruist het binnenin van emoties, die een weg naar buiten vinden via de verfkwast. Soms kwetsbaar, verdrietig, gevoelig. Dan weer uitbundig, vrolijk, uitdagend.

Dommerhold schildert graag vrouwen. Via de vrouw kan ze het beste haar emoties tot uiting laten komen. Haar stijl is krachtig, ze geniet zichtbaar van het werken met (acryl) verf. Bovenal is ze een colorist, kleur is zeer belangrijk voor haar. Ze werkt graag op grote doeken met grote kwasten, om ook lijfelijk bezig te kunnen zijn met het op het doek ‘gooien’ van gevoel.

Haar inspiratiebronnen zijn: andere culturen, dans, film en muziek.

Lid van de NABK: Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars.